Team Sweet Drie

Dylan Rovroy

Oprichter 

 

Motivatie: 

Ik heb sinds mijn 1,5 jaar diabetes mellitus type 1, eigenlijk  weet ik niet anders. Ik weet hoe het is en dat het soms heel moeilijk kan zijn. Ik heb gezien dat de kinderen in Indonesië niet de mogelijkheden krijgen die ik heb. Ik hoop de kinderen in Indonesië ook een toekomst te kunnen geven. 

Claudia Rovroy

Oprichter

 

Motivatie: 

Ik ben de moeder van Jordy en Dylan, de naam Sweet Drie is ook ontstaan doordat wij dit met zijn drieën hebben opgezet en Sweet komt voort uit zoet van diabetes. Ik ben trots op mijn 2 jongens dat zij zich zo inzetten voor de kinderen in Indonesië, en hoe zij in het leven staan. Ik steun ze daar 100% in.

Jordy Rovroy

Oprichter

 

Motivatie: 

Ik ben Dylan zijn oudere broer en heb dagelijks met diabetes te maken. Ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn. De kinderen in Indonesië hebben geen medische hulp of begeleiding zoals mijn broertje. Ik wil de kinderen daar laten zien dat je wel een toekomst kan hebben.


Natascha Vellinga

Verzorgster

 

Motivatie:

Ik steun Sweet Drie omdat ik de kinderen met diabetes in Indonesië ook een toekomst wil geven. Dat hebben ze nu vaak niet. Ik wil ze een paar onvergetelijke dagen laten beleven en laten zien dat je ondanks diabetes toch een goed leven kan hebben. En dat je daarnaast kunt doen wat je leuk vindt, zoals voetballen

 

Ook komend jaar ga ik mee met Sweet Drie naar Indonesië. Doordat ik dagelijks, als praktijkverpleegkundige, werk met mensen met diabetes, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en gezond te eten. Hiermee houdt je de diabetes onder controle en bij veel mensen kun je zo zelfs voorkomen dat ze diabetes ontwikkelen. In 2016 heb ik zelf mogen aanschouwen, dat bewegen en gezonde voeding in Indonesië niet vanzelfsprekend is. Graag wil ik mij steentje bijdragen om daar verandering in te brengen. Kinderen laten zien en ervaren dat, ook als je ziek bent, bewegen het beste medicijn is.  En om dit te gaan doen met dit fantastische team, is een extra plus. Laten we proberen om de kinderen in Indonesië gezond te houden, want zelfs bij die kinderen komt diabetes type 2 voor.

Yalin Hoang

Begeleider 

 

Motivatie: 

Sinds ik van Sweet Drie hoorde door Jordy sprak het mij meteen aan. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen maar dit was wel wat nieuws voor mij. Het is heel mooi dat zij dingen kunnen doen voor kinderen daar in Indonesië die door hun ziekte geen goede toekomst meer hebben. Ik wil een deel uitmaken om te laten zien dat je ook met diabetes kan sporten. Ik vind het heel mooi om mij daarvoor in te zetten en ook mijn steentje aan bij te dragen.

 

De dingen die ik heb gezien met mijn eerste reis met Sweet Drie waren heel mooi. Al de kinderen die zo blij waren om ons te zien en dat maakte mij heel erg blij. Zowel de kinderen in de school en de kinderen op het voetbalveld als de kinderen in de gevangenis. Dat gaf mij voldoening om die kinderen zo blij te zien bijvoorbeeld door een voetbalclinic.

Daarom hoop ik dat ik nog heel lang deel uit mag maken voor Sweet Drie. En ook dat we met Sweet Drie heel veel gaan bereiken en laten zorgen dat je kan sporten ook al heb je diabetes.

Marjanne Visser

Begeleider

 

Motivatie: 

In de zomer van 2020 heb ik Jordy, Dylan en Claudia leren kennen en ze hebben mij veel over Sweet Drie verteld. Hun verhalen zitten vol passie en enthousiasme en ik ben er volledig door aangestoken!

 

 

Het lijkt mij geweldig om een steentje bij te dragen aan deze stichting en samen het bewustzijn over diabetes te vergroten, de kinderen in Indonesië te laten zien hoe ze gezonder kunnen leven en sporten leuk te maken.


Jeroen Lezer

Begeleider (woonachtig in Indonesië)

 

Motivatie: 

In 1986 was de vader van Claudia onze pelotons adjuant. Hij heeft mij veel geleerd en mentaal gevormd op militair- en zakelijk vlak op de Koning Willem III OCKMAR  kazerne in Apeldoorn. Een onvergetelijke tijd.

Een poosje geleden vroeg Claudia mij om te helpen in Jakarta voor Sweet Drie. Dat was voor mij geen moeilijke keuze omdat ik zelf diabeet ben en sinds mijn jonge jeugd gek van voetbal. Ik ben een “voetbaldier” om het zo maar te zeggen en ik ben gek met kinderen.

Ik weet hoe moeilijk het is als diabeet om te dealen met issues zoals voeding, bloedsuiker prikken en meten en bewegen d.m.v. sport. Voor elke diabeet is het al lastig, laat staan voor Indonesische kinderen die thuis de middelen niet altijd hebben om alles te bekostigen. Dat doet zeer in mijn hart. Daarom help ik graag mee.

Het is zeer belangrijk dat kinderen hier met diabetes leren sporten en de mogelijkheid hebben om te kunnen en mogen sporten bijv voetbal. Main Sepak Bola yuk!

 

Ik zal dit werk voortzetten wat voor mij een eer en uitdaging is om te mogen doen. De kinderen hebben het zo nodig.

 

Let’s do it!


Voor de extra helpende hand!

Lucas Hartman

 

Freddy Rovroy

Dewi Houthoff

Noortje Houthoff


Swen Rovroy

Patrick Taribuka

Chayenne Taribuka

Jur Driessen


Damon Kruizenga

Dewi & Wanda van der Duim


De motivaties!