Project 2016

De voorbereidingen

 

Deze voorbereidingen begonnen dik een jaar voor ons project. Het begon met een toernooi, waar ze hadden gezegd dat we een geldprijs konden winnen. Een team met vrijwilligers van o.a. ESA Rijkerswoerd B2 zijn we daar naartoe gegaan, en ze hebben geknokt .... en werden kampioen. Helaas waren we misleid en was de geldprijs voor de senioren. We gingen naar huis met (alleen) een grote trofee en 2 euro die op het veld werd gevonden. Deze 2 euro ligt nog steeds op de trofee. Daarna vele kleine acties van autowassen, taarten en loempia’s bakken en lege statiegeld flessen inzamelen, zijn we geëindigd met hetzelfde toernooi in Almere en nu waren we ingeschreven bij de senioren. Helaas was dat te zwaar en hebben we niet gewonnen maar wat een inzet, geweldig!

Naast deze kleine acties hebben we op 16 februari een Benefiet Avond in GelreDome georganiseerd. We waren erg nerveus want we hadden het erg groots aangepakt. En wat een opkomst op onze Benefiet Avond in GelreDome, prachtige locatie en geweldige aankleding en catering van Buitenpoort. Dit alles heeft voor een geslaagde avond gezorgd. De gasten werden verwelkomt met een heerlijke cocktail en pianist gemaakt door Stephen de Ruyter van Suara Gembira.

Dylan opende zelf de avond en werd gevolgd door de sprekers, Annemarie Rulos van den Berg (Child Support Indonesia), Esther Janssen (kinderdiabetesverpleegkundige) en schrijver Pedro Kneepkens. Geweldige artiesten: Wieteke van Dort "tante Lien", Dewi van der Duim en natuurlijk Ricky Risolles die zangeres Suzanne Rastovac introduceerde. Gerard Yntema heeft de veiling top geleid, we kunnen spreken van een topavond!

 

 

Met dank aan Remco Liet van Relite Productions@Events:

De reis

Op 12 juli konden we eindelijk vertrekken. We hebben er hard voor gewerkt en nu gingen we....

 

Via onze contact persoon in Indonesië zijn we in contact gekomen met Rochi Melkiano Edfen Putiray. Een bekende topvoetballer in Indonesië. Rochi heeft een voetbalschool opgezet voor o.a. kinderen met een aandoening. Kinderen met een achterstand, astma etc. Net als wij wil hij laten zien dat ook kinderen met een chronische aandoeningen gewoon kunnen sporten en natuurlijk gezonde kinderen kunnen bij hem voetballen. Ieder kind is welkom. Hij was erg blij met onze komst en voorlichting. Zoals hij zei: eindelijk luisteren de ouders, zeker als het over gezondheid, voeding en discipline gaat.

Ook waren we uitgenodigd om een Charity game te spelen samen met allemaal beroemdheden uit in Indonesië. Dit zijn o.a. acteurs die zich inzetten voor goede doelen. Ook zo konden we onze project op kaart zetten. Hulp van alle kanten. Met 30 graden, gevoelstemperatuur 40 graden op kunstgras hebben we het geweldig gedaan.

Overal hadden we aanspraak en wilde iedereen op de foto met ons. Bij het plein, waar ook café Batavia ligt, werden we overspoelt met mensen die op de foto wilden.

Op 18 juli zijn we naar Batam gevlogen, waar we een warm welkom kregen. Daar zijn we begonnen met huisbezoeken. Dit heeft ons zeker met de voeten op de grond gezet. En wat geweldig dat een organisatie als Child Support Indonesia, Yayasan Setara Kita, zich inzet om kinderen uit de dorpen te helpen.

2 dagen waren we uitgenodigd in de gevangenis voor voorlichting, sport en beweging. We gingen er open in en wisten niet wat we konden verwachten. Buiten de geweldige activiteiten hebben we ook kunnen praten met de 40 gevangenen (leeftijd 12-18). Het was een intense ervaring voor ons allemaal. In de gevangenis zullen ze het woord SHOOTTTTTT niet meer vergeten. Wij vergeten deze 2 dagen zeker niet en buiten ons project om willen wij deze kinderen blijven steunen. Deze maand hebben we geld opgestuurd zodat de jongens fruit kunnen eten.

De volgende dag waren we uitgenodigd bij een SLB school. Op deze school zitten ook blinde en dove kinderen. Ook deze kinderen kunnen “alles” daar staan we voor. En wat hebben ze genoten. Al weten we niet zeker hoe het meisje die een beetje te dicht bij Dylan zijn billen stond, het heeft ervaren. Toen Dylan uitleg over zijn insulinepomp gaf en daarna zijn broek wat naar beneden deed om zijn infuus te laten zien. Koekhappen werd kroepoek happen, minder koolhydraten! 

Als laatste hebben we een ziekenhuis op Batam bezocht. Hier werden we ontvangen door de directeur. Ze waren erg onder de indruk van de insulinepomp. Wij hebben terplekke een nieuw infuus geplaatst bij Dylan. Voor ons een perfecte dag en afsluiting van ons project. Het laten zien dat je met medicatie, sport en beweging gewoon kan “leven” als een gezond persoon. Na deze bijeenkomst werden we rondgeleid door het ziekenhuis. Het verhaal ging sneller dan dat we liepen en Dylan is dit project letterlijk en figuurlijk met zijn billen bloot gegaan.

We werden nog wel uitgedaagd om een wedstrijd te spelen tegen het ziekenhuis. Na duidelijk te hebben gemaakt dat het 6 tegen 6 zou moeten zijn (wij zijn met 6 topvoetballers). Stonden zij met meer dan 20 man en wij met ons 6en. We zijn de uitdaging aangegaan. Wij hebben 1 keer een wissel gehad voor 10 minuten en we waren trots dat Danny jr even wilde invallen.

 

Gespeeld tegen verpleegkundigen, artsen etc wonnen wij de wedstijd met 12-2.

We zijn nog lang niet bij ons doel maar wat een succes was dit!