Projecten Sweet Drie

Project 2022

 

In november 2022 is Team Sweet Drie naar Indonesië afgereisd. Hier hebben wij om de tafel gezeten met onze nieuwe vrijwilliger Jeroen Lezer. Daarnaast hebben wij Cila ontmoet. Cila is 7 jaar en heeft sinds februari 2022 Diabetes Mellitus type 1. Omdat we pas op het laatste moment besloten om naar Indonesië af te reizen hadden wij geen tijd om andere activiteiten te plannen. Wel hebben we als team 2 nachten achter elkaar 2 vulkanen beklommen om te laten zien dat ook voor diabeten sport en beweging erg goed is. Alles kan met de juiste begeleiding en hulp! 

 

Meer lezen over onze ontmoeten met Jeroen, Cila of over onze bergbeklimmingen? Lees hieronder meer!

Project 2020 & 2021

 

Helaas hebben wij deze reis moeten cancelen vanwege COVID-19... Ondanks dit hebben wij niet stilgezeten!

 

Project 2016

 

Diabetes bij kinderen is een groeiend probleem in Indonesië. Door voorlichting te geven aan de ouders en kinderen willen we ze bewust maken van de gevaren van een ongezonde levensstijl.

In Indonesië zien de mensen die aan diabetes lijden de ziekte veelal als een obstakel; een belemmering in bijvoorbeeld een carrière als topsporter. Dat hoeft niet zo te zijn. Met de juiste medische zorg is het niet gevaarlijk om bijvoorbeeld aan topsport te doen. Helaas heeft in Indonesië nog niet iedereen toegang tot goede medische zorg.

 

In 2016 heeft Sweet Drie het groter aangepakt. De voorbereiding startten vroeg en in juli zijn Team Sweet Drie en Child Support Indonesia naar Indonesië afgereisd om voorlichtingen en clinics te geven. 

Project 2014

 

In juli 2014 is Dylan samen met zijn broer Jordy Rovroy en zijn moeder Claudia Rovroy naar Yogjakarta vertrokken en heeft daar een zeer geslaagde voetbalclinic aan de kinderen van het community center gegeven.

 

De voetbalclinic moest een eyeopener zijn voor kinderen met diabetes, een andere chronische ziekte of beperking, want een (chronische) ziekte hoeft geen belemmering te zijn om je dromen te kunnen verwezenlijken.

Het begin.....