Project 2022

Jeroen Lezer

In Jakarta hebben wij onze nieuwe vrijwilliger ontmoet: Jeroen Lezer. Het is fijn om iemand in Indonesië te hebben die al wat werk kan uitvoeren terwijl wij nog in Nederland zijn. 

 

Jeroen is 58 jaar en woont en werkt al 27 jaar in Indonesië. Hij heeft speelfilms en documentaires geproduceerd en acteert al 25 jaar in o.a. Netflix films. Daarnaast heeft Jeroen een eigen bedrijf in filmsales waarmee hij Indonesische filmcontent aan bioscopen via distributeurs in het buitenland en aan streamingsdiensten verkoopt.

In 1986 was de vader van Claudia (oprichter) zijn pelotons adjuant.

Voor Jeroen was het geen moeilijke keus om zich aan te sluiten bij Stichting Sweet Drie. Jeroen is zelf diabeet en is gek van voetbal en sport.

Jeroen weet hoe moeilijk het is als diabeet om te dealen met diabetes. Jeroen geeft aan: “als het voor mij en bijv. Dylan al heel wat is hoe moeilijk moet dat dan niet wel zijn voor Indonesische kinderen die thuis de middelen niet altijd hebben om alles te bekostigen. Dat doet zeer in mijn hart. Daarom help ik graag mee. Het is zeer belangrijk dat kinderen hier met diabetes leren sporten en de mogelijkheid hebben om te kunnen en mogen sporten.

 

Ik zal dit werk voortzetten wat voor mij een eer en uitdaging is om te mogen doen. De kinderen hebben het zo nodig.”


Ontmoeting met Cila

Cila is 7 jaar en woont samen met haar moeder en zus in Depok, Indonesië. In februari 2022 veranderden hun leven, bij Cila werd Diabetes Mellitus type 1 ontdekt. 

 

Er werd tegen Cila en haar moeder verteld wat ze allemaal nodig heeft en werd weer naar de uitgang verwezen. Zonder enige informatie, begeleiding en of medische ondersteuning probeert het gezin te overleven. Zelf zijn ze op internet opzoek gegaan naar spullen en hulpmiddelen en zo zijn ze terecht gekomen bij de Freestyle libre sensor. Voor deze sensoren (€ 120,00 per stuk), de insuline en medicijnen betaald de moeder zelf. Met 2 banen gaan al haar inkomsten naar de spullen voor Cila... 

 

Via een kennis van Team Sweet Drie en de moeder van Cila zijn wij met elkaar in contact gekomen en hebben wij elkaar ontmoet. Hierin hebben wij verteld over Diabetes Mellitus type 1 en met haar alles besproken over alles wat je nodig hebt en moet weten, denk hierbij aan de informatie over de verschillende insuline, koolhydraten, sporten en bewegen. Er ging een hele nieuwe wereld voor ze open... 

 

Helaas is dit het geval voor veel mensen in Indonesië. Wij zullen namens Stichting Sweet Drie, Cila, haar moeder en zus proberen te begeleiden en te helpen naar een goede toekomst. Hopelijk gaan hiermee meerdere deuren open. Ook alle hulp is hierbij welkom!


Bergbeklimmingen

Helaas hadden wij pas laat besloten om naar Indonesië af te reizen. Hierdoor was het lastig om andere activiteiten te plannen met kampungs, scholen en kinderen. Hierdoor hebben wij besloten om zelf te laten zien dat je ontzettend veel met diabetes kan. Een onderdeel hiervan was om 2 nachten achter elkaar 2 verschillende vulkanen te beklimmen: De Bromo & Mount Ijen. 

 

De Bromo:

De eerste nacht hebben wij de Bromo beklommen. Het eerste gedeelte loop je ongeveer 2 kilometer over een zandpad waarna de klim naar boven begint. Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht waarna je het stuk weer terugloopt!

 

Mount Ijen: 

Mount Ijen is nog wat erger dan de Bromo. je begint direct met een klim naar boven op een verhard zandpad. Deze klim is ongeveer 3 kilometer. Eenmaal boven aangekomen ga je naar beneden de krater in. Wanneer je beneden bent heb je een prachtig uitzicht met onder andere blauw vuur. Na wat foto's te hebben gemaakt begint de klim weer naar boven en dan weer naar beneden! 

 

2 nachten waar je te maken hebt met veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan natuurlijk de kilometers die je loopt, de temperatuurverschillen, de hoogteverschillen, de zwavel en de adrenaline. Hiermee wilden wij laten zien dat ook voor diabetes sport en beweging erg goed is en met de juiste instelling, begeleiding en motivatie ontzettend veel mogelijk is voor diabeten!