Team Sweet Drie

Dylan Rovroy

Oprichter/Begeleider

 

Geboortedatum: 13-04-2000

Voetbalclub: ESA Rijkerswoerd

Jeugdplan: PSV Eindhoven

Voetbalclub: Vitesse jeugd Academie

Voetbalclub: NEC jeugd Academie

Voetbalclub: SML

Voetbalclub: Achilles ’29

Positie: Centrale verdediger/Middenvelder

 

 

Motivatie:

Ik heb sinds mijn 1,5 jaar diabetes mellitus type 1, eigenlijk  weet ik niet anders. Ik weet hoe het is en dat het soms heel moeilijk kan zijn. Ik heb gezien dat de kinderen in Indonesië niet de mogelijkheden krijgen die ik heb. Ik hoop de kinderen in Indonesië ook een toekomst te kunnen geven. 

Jordy Rovroy

Oprichter/Begeleider

 

Geboortedatum: 26-03-1999

Voetbalclub: ESA Rijkerswoerd

Voetbalclub: Eldenia

Assistent jeugdtrainer: Vitesse

Jeugdtrainer: Eldenia

Positie: Selectie-keeper

 

Motivatie:

Ik ben Dylan zijn oudere broer en heb dagelijks met diabetes te maken. Ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn. De kinderen in Indonesië hebben geen medische hulp of begeleiding zoals mijn broertje. Ik wil de kinderen daar laten zien dat je wel een toekomst kan hebben.

Claudia Rovroy

Oprichter/Begeleidster

 

Geboortedatum: 14-07-1971

Medewerker: GelreDome

Functie: begeleidster/organisator

 

Motivatie:

Ik ben de moeder van Jordy en Dylan, de naam Sweet Drie is ook ontstaan doordat wij dit met zijn drieën hebben opgezet en Sweet komt voort uit zoet van diabetes. Ik ben trots op mijn 2 jongens dat zij zich zo inzetten voor de kinderen in Indonesië, en hoe zij in het leven staan. Ik steun ze daar 100% in.

Natascha Vellinga

Verzorgster/Begeleidster  

 

Geboortedatum: 02-09-1973

Voetbalvereniging: Vitesse

Functie: Sportmasseuse, gedeelte medische begeleiding

 

Motivatie voor steun:

Ik steun Sweet Drie omdat ik de kinderen met diabetes in Indonesië ook een toekomst wil geven. Dat hebben ze nu vaak niet. Ik wil ze een paar onvergetelijke dagen laten beleven en laten zien dat je ondanks diabetes toch een goed leven kan hebben. En dat je daarnaast kunt doen wat je leuk vindt, zoals voetballen

 

Ook komend jaar ga ik mee met Sweet Drie naar Indonesië. Doordat ik dagelijks, als praktijkverpleegkundige, werk met mensen met diabetes, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en gezond te eten. Hiermee houdt je de diabetes onder controle en bij veel mensen kun je zo zelfs voorkomen dat ze diabetes ontwikkelen. In 2016 heb ik zelf mogen aanschouwen, dat bewegen en gezonde voeding in Indonesië niet vanzelfsprekend is. Graag wil ik mij steentje bijdragen om daar verandering in te brengen. Kinderen laten zien en ervaren dat, ook als je ziek bent, bewegen het beste medicijn is.  En om dit te gaan doen met dit fantastische team, is een extra plus. Laten we proberen om de kinderen in Indonesië gezond te houden, want zelfs bij die kinderen komt diabetes type 2 voor.

Yalin Hoang

Begeleider

 

Geboortedatum: 27-08-1999

Voetbalvereniging: ESA Rijkerswoerd

Jeugdtrainer: Eldenia

Positie: Centrale Verdediger

 

Motivatie voor steun:

Sinds ik van Sweet Drie hoorde door Jordy sprak het mij meteen aan. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen maar dit was wel wat nieuws voor mij. Het is heel mooi dat zij dingen kunnen doen voor kinderen daar in Indonesië die door hun ziekte geen goede toekomst meer hebben. Ik wil een deel uitmaken om te laten zien dat je ook met diabetes kan sporten. Ik vind het heel mooi om mij daarvoor in te zetten en ook mijn steentje aan bij te dragen.

 

De dingen die ik heb gezien met mijn eerste reis met Sweet Drie waren heel mooi. Al de kinderen die zo blij waren om ons te zien en dat maakte mij heel erg blij. Zowel de kinderen in de school en de kinderen op het voetbalveld als de kinderen in de gevangenis. Dat gaf mij voldoening om die kinderen zo blij te zien bijvoorbeeld door een voetbalclinic.

Daarom hoop ik dat ik nog heel lang deel uit mag maken voor Sweet Drie. En ook dat we met Sweet Drie heel veel gaan bereiken en laten zorgen dat je kan sporten ook al heb je diabetes.

Bram Mulders

Verpleegkundige i.o./Begeleider 

 

Geboortedatum: 19-05-1999

Voetbalvereniging: Eldenia

Positie: Linker- Verdediger/ Centrale Verdediger

 

Motivatie voor steun:

Ik hoorde van Jordy dat hij sinds 2014 een project heeft opgestart met zijn broer en zijn moeder. Dit project gaat over kinderen met diabetes die in Indonesië geen medische hulp of begeleiding hebben. Ik wil zelf hierin een steentje bijdragen door in 2020 mee te gaan naar Indonesië. Hoe Stichting Sweet Drie dit gaat doen, is door trainingen en voorlichtingen te geven om te laten zien hoe belangrijk sport, beweging en goede voeding is. Zo wil het laten zien dat kinderen in Indonesië ook een toekomst hebben. Ik heb veel respect voor het team van Sweet Drie en ik kan niet wachten om samen dit avontuur aan te gaan!

Marjanne Visser

Begeleidster

 

Geboortedatum: 30-03-1995

Functie: Begeleidster 

 

Motivatie voor steun: 

In de zomer van 2020 heb ik Jordy, Dylan en Claudia leren kennen en ze hebben mij veel over Sweet Drie verteld. Hun verhalen zitten vol passie en enthousiasme en ik ben er volledig door aangestoken!

 

 

Het lijkt mij geweldig om een steentje bij te dragen aan deze stichting en samen het bewustzijn over diabetes te vergroten, de kinderen in Indonesië te laten zien hoe ze gezonder kunnen leven en sporten leuk te maken. 

Lucas Hartman

Begeleider

 

Geboortedatum: 14-02-1999

Voetbalclub: FC Lienden

Positie: Linksback

 

Motivatie voor steun:

Om de kinderen daar te helpen. En een dag te geven om nooit meer te vergeten. Toen ik voor het eerst bekend werd met de organisatie en alles wat ze al in Indonesië gedaan hadden en nog willen doen, wilde ik daar ook graag een onderdeel van zijn.

 

Ik ben zelf ook van Indonesische afkomst. En daarom extra gemotiveerd om daar een verschil te maken.

Dewi Houthoff

Begeleidster

 

Geboortedatum: 05-02-1996

 

Motivatie voor steun:

In de zomer van 2017 reisde ik samen met familie naar Indonesië voor een heerlijke vakantie. Nog niet wetende dat we 3 bijzondere mensen zouden leren kennen. In het hotel ontmoetten we Jordy, Dylan en Claudia. Na een hele fijne vakantie te hebben gevierd hielden we contact. Vol passie vertelden ze keer op keer over Sweet Drie. Ik en mijn zusje Noortje vonden het zo een goed project dat we besloten om ons aan te sluiten bij Sweet Drie. In 2019 zal ik voor het eerst mee gaan met het project. Ik zou het zo mooi vinden als de     kinderen in Indonesië iets van mij kunnen leren en andersom  ook ik weer van hun!

Noortje Houthoff

Begeleidster

 

Geboortedatum: 07-04-2001

 

Motivatie voor steun:

Ik heb met mijn zus in 2017 Dylan, Jordy en Claudia ontmoet op Bali. Claudia vertelde ons over Sweet Drie en ik vond het meteen bijzonder. Na de vakantie hebben wij nog steeds contact gehouden en hebben ze mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om mij aan te sluiten bij het team, tuurlijk wilde ik dat. Ik wil mij graag inzetten om andere kinderen te helpen. Ik wil laten zien dat leven met diabetes mogelijk is. Ik hoop ook veel te kunnen leren van dit project!

Freddy Rovroy

Begeleider

 

Geboortedatum: 23-11-1957

Beroep: Beroeps Militair

 

Motivatie voor de steun:

Ik ben de oom van Dylan en Jordy en steun Sweet Drie omdat ik weet dat als je in Nederland diabetes hebt het al erg moeilijk is. Kinderen in de hele wereld hebben het recht op de juiste medische zorg. Ik ben trots op mijn zus Claudia en neefjes Dylan en Jordy dat zij zich inzetten voor de kinderen in Indonesië.

 

In 2014 ben ik met Sweet Drie naar Indonesië geweest en hebben daar een voetbalclinic gegeven aan de plaatselijke jeugd. Een geslaagde dag, op een hobbelig veldje hebben we eerst wat oefeningen gedaan met als afsluiting een voetbalwedstrijd. Na de wedstrijd kregen de kinderen een medaille en een shirt van Vitesse. Het dorp was Vitesse gekleurd. Het is goed dat in deze landen aandacht voor diabetes wordt gevraagd. Ook met diabetes heb je een toekomst.

Swen Rovroy

Vrijwilliger 

 

Geboortedatum: 21-01-1997

Voetbalclub: sc Bemmel

Jeugdtrainer: sc Bemmel

 

Motivatie voor steun: 

Ik support Sweet Drie omdat ik weet dat Claudia, Jordy en Dylan enorm veel energie in dit project leggen. Het hoofddoel is om kinderen in arme landen, die te maken hebben met suikerziekte, te helpen en hun omgeving in te laten zien dat je ook een (sportief) leven kan hebben mét diabetes. Je bent niet verloren. Dat zij dit project jaren geleden zijn begonnen uit liefde en dit met veel passie doen, heb ik zelf van dichtbij mogen meemaken. In 2014 heb ik een bijdrage geleverd door samen met Sweet Drie in Indonesië een voetbalclinic te geven aan arme kinderen. Dit gebeurde op een soort van hobbelig weiland, met doelen zonder netten en zonder lijnen, met uitzicht op een vulkaan. Dit heeft grote indruk op mij gemaakt. We zagen dat de kinderen ongelooflijk blij waren, dat ze genoten en je zag de oprechtheid in hun ogen terug. Dit ging nog verder: ze wilden handtekeningen van ons, met ons op de foto en leken ons haast te aanbidden. Dit vond ik zelf apart en het zat me niet lekker: ik zie mezelf in essentie niet anders dan deze mensen. Het is vreemd dat het zo werkt, die onderdanigheid, en daarom is het fantastisch dat Sweet Drie mensen helpt die niet dezelfde mogelijkheden hebben als wij. Ik ben ervan overtuigd dat het beteren van de wereld begint bij ons eigen gedrag. Daar is Sweet Drie hét voorbeeld van.

Jur Driessen

Vrijwilliger 

 

Geboortedatum: 02-02-2000

Voetbalclub: Vitesse jeugd Academie

Voetbalclub: NEC Nijmegen

Positie: Centrale verdediger

 

Motivatie voor steun:

Ten eerste steun ik Sweet Drie omdat ik Dylan z’n buddy ben en ten tweede omdat ik het goed vind dat er actie wordt ondernomen voor diabetes in Indonesië. Als je diabetes hebt in Indonesië, dan wordt het leven heel lastig daar. Toen wij in 2016 in Indonesië waren, wilden wij de kinderen daar laten zien dat je een goed leven kunt hebben met diabetes, net zoals Dylan. Ook vond ik het heel belangrijk dat de kinderen daar plezier konden hebben. Het leven in Indonesië is niet altijd even makkelijk als in Nederland, dus ik vond het goed dat we die kinderen extra aandacht hebben kunnen geven. Door alle ervaringen daar, ben ik wel tot de conclusie gekomen dat er meer aandacht besteedt moet worden aan goede doelen zoals Sweet Drie. Wij hebben in 2016 een jeugdgevangenis, ziekenhuis en een school voor kinderen met een beperking bezocht. Ook zijn we de sloppenwijken in geweest met het team. Als je dat soort dingen ziet en bezoekt, dan mag je blij zijn dat we hier een goed leven hebben. Daarom vind ik het extra belangrijk om de mensen daar te helpen, zoals wij dat toen ook gedaan hebben. Zelf vond ik het een hele leuke, maar ook heftige ervaring. Ik ben blij dat ik Sweet Drie heb kunnen helpen en dat we de kinderen daar onvergetelijke dagen bezorgd hebben. Van voetbalclinics tot allerlei andere spelletjes organiseren, heb ik mijn steentje bij kunnen dragen en dat zal ik dan ook nooit vergeten!

Damon Kruizenga

Vrijwilliger 

 

Geboortedatum: 02-05-2000

Voetbalclub: Vitesse Jeugd Academie

Voetbalclub: Jonge Kracht

Positie: Rechtsback

 

Motivatie voor steun:

Ik steun Dylan en Sweet Drie ook omdat ik Dylan zijn buddy ben en omdat ik de mensen wil laten zien dat je dingen kunt doen ook als je diabetes hebt. Neem een voorbeeld aan Dylan. En ik wil de kinderen in Indonesië een leuke dag bezorgen.

 

Ik ben in 2016 met het team Sweet Drie naar Indonesië geweest, om daar meer aandacht te geven aan kinderen met diabetes. Het was een rijke ervaring voor mij, van de voorbereiding tot de reis zelf. In Indonesië heb ik heel veel speciale dingen gedaan. We zijn naar een ziekenhuis gegaan en daar ons praatje gemaakt, aan de doctoren, over diabetes. Ook zijn we naar een gevangenis geweest waar jongeren van onze leeftijd vastzaten. We hebben samen met de jongeren twee hele toffe dagen gehad. De jongeren waren super aardig en we hebben allemaal spelletjes gespeeld. We hebben zelfs een voetbaltoernooi gehouden, op het zelf gemaakte voetbalveld, op de binnenplaats van de gevangenis. Daarnaast hebben we een voetbalclinic gegeven aan een voetbalclub. Dat was een keer anders voor ons, om in plaats van de trainingen uit te voeren, de trainingen te geven. Ook zijn we naar een school geweest waar kinderen met een beperking op zaten. We hebben een soort van gymles aan ze gegeven. Ten slotte zijn we de sloppenwijken van Indonesië ingegaan. We hebben een paar huisjes bezocht. Eigenlijk kan je het geen huisje noemen voor een familie van tien. Soms zeggen hoe moeilijk je het hebt in Nederland en dan kom je daar en dan denk je bij je zelf, wij hebben het helemaal niet zo moeilijk. Al met al was het een super leuke en een ervaring rijke reis. Ik heb een super leuke tijd gehad met het team.

Dewi & Wanda van der Duim 

Vrijwilligers

 

Geboortedatum Dewi: 19-06-1999

Geboortedatum Wanda: 09-04-1969

 

Motivatie voor steun: 

Ik ben met Jordy en Dylan opgevoed en heb Claudia als tweede moeder gezien. Ik heb dus vanaf kleins af aan al meegekregen welke narigheid mee komt met diabetes, Maar ook dat je met genoeg wilskracht en motivatie ook topsporter kan worden met diabetes. Daarom heb ik diep respect voor de familie en steun ik Sweet Drie. Ik ben dit jaar vóór het eerst in Indonesië geweest en weet in welke omstandigheden zij leven, en begrijp zelf ook dat kinderen die daar diabetes hebben geen kans hebben. Ik vind het goed dat dit doel zich inzet om dat daar tegen te gaan en ervoor kunnen zorgen dat de kinderen daar ook goed weten wat het inhoud en wat je ermee kan, zodat hun ook kunnen bereiken wat ze willen.

Patrick Taribuka

Vrijwilliger

 

Geboortedatum: 03-08-1971

Beroep: Brigadecommandant Koninklijke Marechaussee

 

Motivatie voor steun:

In augustus 2018 leerde ik Claudia, Jordy en Dylan kennen. Dylan vertelde dat hij diabetes mellitus type 1 heeft. Ik zag hoe hij, maar ook Claudia en Jordy, ermee om gingen, ermee moesten leven. Hoe Dylan constant rekening moet houden met zijn voeding en met voldoende beweging. En hoe hij, ondanks zijn diabetes in staat is om zijn passie, namelijk voetbal kan uitoefenen op top niveau. Ik ben me in diabetes gaan verdiepen, waarbij Claudia, Jordy en Dylan vol passie vertelden over Sweet Drie en de projecten, die zij hebben gedraaid in Indonesië. Ze vertelden me hoe ze, door zelf initiatieven te ontplooien het verschil maken voor meerdere kinderen in Indonesië. Zij laten niet alleen de kinderen, maar ook hun omgeving zien dat ook kinderen met diabetes een toekomst hebben, dat de kinderen alles kunnen bereiken waar ze van dromen. Dylan is daar het levende bewijs van. Juist deze verhalen en de activiteiten, die ze daar samen ondernemen spreken me erg aan. Ik ben dan ook erg trots dat ik deel uit mag maken van Sweet Drie.

Chayenne Taribuka

Vrijwilliger

 

Geboortedatum: 10-12-2002

 

Motivatie voor steun:

Ik ben Chayenne Taribuka en ben 16 jaar oud. Ik heb mijn Havo 5 diploma gehaald en ga nu naar het MBO4 waar ik marketing, communicatie en evenementen ga volgen. Ik kwam te weten over Sweet Drie toen ik Jordy, Dylan en Claudia leerde kennen die met veel passie hierover praatten.

 

Toen ik voor het eerst over Sweet Drie hoorde vond ik het meteen al een mooi project. Ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken. Door dit project kunnen we laten zien hoe je  diabetes kan voorkomen in Indonesië. Op deze manier leren kinderen in Indonesië dat je nog steeds alles kan als je diabetes hebt.