Projecten Sweet Drie

Het begin.....

Project 2014

 

In juli 2014 is Dylan samen met zijn broer Jordy Rovroy en zijn moeder Claudia Rovroy naar Yogjakarta vertrokken en heeft daar een zeer geslaagde voetbalclinic aan de kinderen van het community center gegeven.

 

De voetbalclinic moest een eyeopener zijn voor kinderen met diabetes, een andere chronische ziekte of beperking, want een (chronische) ziekte hoeft geen belemmering te zijn om je dromen te kunnen verwezenlijken.

Project 2016

 

Diabetes bij kinderen is een groeiend probleem in Indonesië. Door voorlichting te geven aan de ouders en kinderen willen we ze bewust maken van de gevaren van een ongezonde levensstijl.

In Indonesië zien de mensen die aan diabetes lijden de ziekte veelal als een obstakel; een belemmering in bijvoorbeeld een carrière als topsporter. Dat hoeft niet zo te zijn. Met de juiste medische zorg is het niet gevaarlijk om bijvoorbeeld aan topsport te doen. Helaas heeft in Indonesië nog niet iedereen toegang tot goede medische zorg.

 

In 2016 heeft Sweet Drie het groter aangepakt. De voorbereiding startten vroeg en in juli zijn Team Sweet Drie en Child Support Indonesia naar Indonesië afgereisd om voorlichtingen en clinics te geven. 

Project 2020 & 2021

 

Helaas hebben wij deze reis moeten cancelen vanwege COVID-19... Ondanks dit hebben wij niet stilgezeten!